Kommunstyrelsen, Näringsliv

Som medarbetare i Bjurholms kommun spelar du en viktig roll där du varje dag är med och formar vår gemensamma framtid.

I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Inför framtiden behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla våra verksamheter. Vi står inför många spännande utmaningar och söker dig som kan ta initiativ, brinner för ditt uppdrag och gärna delar med dig av din kunskap.

Tillsammans bidrar vi till en välfärd för Bjurholms cirka 2 450 invånare. I våra verksamheter arbetar omkring 350 personer inom olika yrken och samverkan sker med kommuner inom Umeåregionen. I Bjurholm finns ett gott näringslivsklimat och en god lokal service. Med närhet till vacker natur och aktiviteter inom fritid och kultur är Bjurholm en plats där det är lätt att trivas.

Enheten för Arbetsmarknad och Integration (AMI) arbetar för att främja sysselsättning, inkludering och delaktighet i Bjurholms kommun, något som är en vinst för både individ och samhälle.

Vi söker nu en arbetsmarknadskoordinator som ska arbeta för att möjliggöra och koordinera insatser som anvisats av Arbetsförmedlingen. Målgruppen för dessa insatser är individer i olika åldrar och med olika behov som står utanför den reguljära arbetsmarknaden i Bjurholms kommun.

I arbetet som arbetsmarknadskoordinator ingår bland annat:

- Att tillsammans med individer och andra aktörer hitta insatser som stärker individens möjlighet att komma ut i extra tjänst

- Utforma och koordinera extratjänster i den kommunala organisationen

- Praktisk handledning av individer för aktuella insatser 

- Coachande samtal

- Upprätta genomförandeplaner, dokumentera och göra uppföljningar

- Metodutveckling, utveckla arbetsrutiner tillsammans med samarbetspartners

Som arbetsmarknadskoordinator kommer du att ha många kontakter med klienter och deras nätverk, samt samverkan internt i kommunen och med externa aktörer som exempelvis myndigheter, organisationer och föreningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du som söker har beteendevetenskaplig universitetsutbildning som exempelvis arbetsterapeut-, socionom- eller personalvetarexamen alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med personer som av olika anledningar står långt från arbetsmarknaden. Vi ser gärna att du har utbildning i samtalsmetodik som exempelvis ”Motiverande samtal” samt om du har erfarenhet av att coacha, handleda och vägleda personer.

I arbetet som arbetsmarknadskoordinator arbetar du självständigt men i nära samarbete med andra funktioner. Du som söker är lösningsfokuserad och ser varje individs möjligheter. Du har förmågan att självständigt strukturera upp ditt arbete och är van att samverka och driva utvecklingsarbeten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tidsbegränsad anställning under perioden 2020-08-01 till 2021-07-31.

Tillträdesdatum 2020-08-01 eller enligt överenskommelse.

Urvalsprocessen kommer att ske löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Bjurholm
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2020/15
Kontakt
  • Monica Jonsson, flyktingsamordnare, 0932-141 52
  • Helen Sjögren, arbetskonsultent/koordinator, 0932-141 02
Facklig företrädare
  • Malin Falk, Vision, 070-655 19 22
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-07-05

Tillbaka till lediga jobb