Kultur och Utbildningsnämden, Fritidsgården

Som medarbetare i Bjurholms kommun spelar du en viktig roll där du varje dag är med och formar vår gemensamma framtid.

I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Inför framtiden behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla våra verksamheter. Vi står inför många spännande utmaningar och söker dig som kan ta initiativ, brinner för ditt uppdrag och gärna delar med dig av din kunskap.

Tillsammans bidrar vi till en välfärd för Bjurholms cirka 2 400 invånare. I våra verksamheter arbetar omkring 350 personer inom olika yrken och samverkan sker med kommuner inom Umeåregionen. I Bjurholm finns ett gott näringslivsklimat och en god lokal service. Med närhet till vacker natur och aktiviteter inom fritid och kultur är Bjurholm en plats där det är lätt att trivas.

Beskrivning

Vill du göra skillnad? Brinner du för ungas fritid och vill arbeta i en verksamhet där det finns möjligheter, där ungas inflytande och delaktighet får ta plats? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Vi söker dig som vill vara med och ge ungdomarna och besökarna en trygg, kreativ och positiv upplevelse av sitt besök. Det är viktigt att du som person är en trygg vuxen och en förebild för ungdomarna och besökarna. Du ska kunna bemöta konflikter på ett professionellt sätt och klara av att hantera oförutsedda situationer. Du är engagerad och har ett professionellt bemötande mot besökare och kollegor.

Vi söker dig som har ett intresse av att  jobba på och utveckla Bjurholms kommuns fritidsgård. Fritidsgården är belägen på Castorskolans område och har i dagsläget öppet tre kvällar i veckan. 

Arbetsuppgifter

Som timvikarie på fritidsgårdens kommer du tillsammans med din föreståndare planera aktiviteter för kommunens barn och unga. 

Arbetsuppgifterna varierar stort. Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra kolleger. Målet är att alla som besöker fritidsgårdarna och mötesplatserna ska känna sig välkomna och delaktiga. Du ska vara en god förebild. 

Arbetet är förlagt till kvälls- och helgarbete. Arbetet går att kombinera med annat arbete, 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett stort intresse av att arbeta med våra barn och ungdomar. För att lyckas i denna roll behövs en god samarbetsförmåga och vilja att initiera och slutföra nya aktiviteter. Det är också viktigt att du tycker att det är intressant att träffa olika typer av individer och att du trivs med en flexibel arbetssituation. Det är också viktigt att du har förmåga att kommunicera och samverka med barn/ungdomar, personal samt vårdnadshavare. 

Arbetet innebär mycket kontakt med ungdomar och olika intressenter, vilket innebär att du har ett coachande förhållningssätt, är serviceinriktad och har lätt för att skapa goda relationer.
Som person är du strukturerad, initiativtagande, självgående och flexibel Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god datavana. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av likande arbetsuppgifter eller annat  arbete med barn och unga samt om du har lämplig utbildning t.ex. som fritidsledare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är på visstid fram till dec 2023 med möjlighet till förlängning. 

Omfattningen är flexibel men motsvarar ca 15-20 % 

Eftersom du kommer arbeta bland barn och unga krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, då det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om anställning på timlön.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillsättning enligt ök
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15-20%
Ort Bjurholm
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Kontakt
  • Caroline Wikström, 0932-14045
Facklig företrädare
  • Maria Björklund, Kommunal, 0932-14000
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb