Kommunens bibliotekarie tillika sekreterare i kultur- och utbildningsnämnden har bestämt sig för att gå i pension. Nu vänder vi oss till er i första hand för att se om det finns någon medarbetare med intresse att axla rollen som nämndsekreterare.

I kommunen finns en sekreterare för varje nämnd som fungerar som en länk mellan tjänstepersoner och politiker. Samtliga nämndsekreterare ingår i ett gemensamt nätverk och träffas regelbundet för att bland annat hantera frågor kring regler, lagar och rutiner. Vid eventuell frånvaro ska nämndsekreterarna kunna täcka upp för varandra. Tanken är att uppdraget som nämndsekreterare till kultur- och utbildningsnämnden ska kombineras med din nuvarande anställning i kommunen. Därför är det viktigt att det finns en flexibilitet i huvudanställningen då en nämndsekreterares arbete är väldigt styrt över tiden.

Arbetar du redan heltid kan det finnas möjligheter att göra vissa omfördelningar av dina nuvarande arbetsuppgifter.

 

Arbetsuppgifter

Som nämndsekreterare har du en betydelsefull roll där du ansvarar för administrationen i nämndsprocessen och ser till att handlingar hanteras på ett korrekt och rättssäkert sätt. Du arbetar digitalt genom hela processen där du har kommunens digitala ärendehanterings-system ”EDP Vision” till hjälp. Kultur- och utbildningsnämnden sammanträder fyra gånger per år och i anslutning till varje nämndsmöte ansvarar du som nämndsekreterare för förberedelser, genomförande och efterarbete. Arbetet innefattar att diarieföra och behandla handlingar samt skriva och distribuera ut protokoll – allt utifrån fastställd checklista för nämndsmöten. I dagliga arbetsuppgifter ingår att ta hand om inkommande e-post, vidarebefordra till berörda handläggare samt diarieföra och hantera inkommande ärenden och händelser. Varje vecka skickas i samarbetare med skolassistent en postlista till media.

 

Kvalifikationer

Du som söker kommer att få utbildning och en grundlig introduktion gällande de regler, lagar och rutiner som sekreteraruppdraget omfattar. Det är viktigt att du har en förmåga att sätta dig in gällande regelverk och omsätta det i ditt arbete för att på ett korrekt sätt hantera exempelvis allmänna handlingar. Du uttrycker dig väl i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Som person är du organiserad och strukturerad, har en god samarbetsförmåga samt är lugn, stabil och serviceinriktad. Du bör vara stresstålig då det inför varje nämndsmöte kan bli ett intensivt arbete och stundtals stressigt. Vidare bör du trivas i en administrativ roll där du själv får ta ansvar för att strukturera upp arbetet och du har med fördel ett intresse för den offentliga processen. Din förmåga att fokusera på rätt saker och kommunicera på ett tydligt sätt är god och du har kunskap och intresse för att använda modern teknik i det dagliga arbetet.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Låter det intressant? Tveka då inte att skicka in ansökan! Har du frågor/funderingar är du väkommen att höra av dig.

 

Anställningsform
Tidsbegränsat uppdrag med möjlighet till förlängning

Omfattning/sysselsättningsgrad
20 %

Tillsättning 1 april eller enligt överenskommelse

Facklig kontaktperson; Monica Jonsson för Vision


Inloggen en open sollicitatie versturen

Terug naar vacatures