Kultur och Utbildningsnämden, Skolverksamhet

Som medarbetare i Bjurholms kommun spelar du en viktig roll där du varje dag är med och formar vår gemensamma framtid.

I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Inför framtiden behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla våra verksamheter. Vi står inför många spännande utmaningar och söker dig som kan ta initiativ, brinner för ditt uppdrag och gärna delar med dig av din kunskap.

Tillsammans bidrar vi till en välfärd för Bjurholms cirka 2 400 invånare. I våra verksamheter arbetar omkring 350 personer inom olika yrken och samverkan sker med kommuner inom Umeåregionen. I Bjurholm finns ett gott näringslivsklimat och en god lokal service. Med närhet till vacker natur och aktiviteter inom fritid och kultur är Bjurholm en plats där det är lätt att trivas.

Beskrivning

Bjurholms kommun har beviljats ett statsbidrag via Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) för att utveckla lärmiljöerna i kommunens förskolor under läsåret 2023/24 med möjlig förlängning ytterligare ett läsår under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Projektet syftar till att utveckla våra förskolor när det gäller både de fysiska, digitala och mellanmänskliga lärmiljöerna för att ge alla barns bästa möjliga utveckling. Framför allt vill vi fokusera på att utveckla lärmiljöerna för de barn som har språklig sårbarhet eller på annat sätt behöver stöd i din språkutveckling. Vi söker nu dig som vill leda detta arbete genom att planera och genomföra olika insatser för att utveckla lärmiljöerna i förskolan tillsammans med förskolans personal.  

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du tillsammans med förskolans rektor planerar insatser som du sedan genomför i syfte att utveckla lärmiljöerna på förskolan. Du driver och genomför utvecklingsarbetet inom området språkutvecklande lärmiljöer och det kan t.ex. handla om att hålla i eller arrangera fortbildningsinsatser, handleda personal, föreslå, förankra och genomföra insatser som utvecklar våra möjligheter att erbjuda inkluderande, språkutvecklande lärmiljöer på flera plan i kommunens två förskolor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper om inkluderande och språkutvecklande lärmiljöer i förskolan. Du är förskollärare, lärare, speciallärare/specialpedagog eller har en annan universitets- och yrkesbakgrund som gett dig goda kunskaper inom området  specialpedagogisk kompetens.

Du har stort intresse för kvalitetsutveckling i förskolan. Du har tidigare erfarenhet av förskolans verksamhet och du har god kunskap om, och intresse för, språkutvecklande och inkluderande arbetssätt och lärmiljöer i förskolan.

Du har lätt att ta initiativ, tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är intresserad av att leda utveckling och har lätt för att få andra med dig och kan både stödja och utmana kollegor till utveckling. Du har förmågan att skapa förändring som syns i verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. 

Villkor

Projektanställning under 1 år med huvudsaklig förläggning under läsåret 2023/24 med möjlig förlängning under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-08-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Aug 2023 eller enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bjurholm
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/37
Kontakt
  • Pia Bolin, 0932-14175
Facklig företrädare
  • Åsa Dahlberg, Sveriges lärare, 0932-14063,070-3318221
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb